dijous, 21 de juliol del 2011

La Hydra valenciana

"Oh, valent Heracles. Per al teu segon treball, hauràs de donar mort a la fètida Hydra de Lerna.

Però no cregues que serà una tasca senzilla. La Hydra és filla de Tifó i l'Equidna. Té forma de serp i múltiples caps d'alè verinós. Té el seu cau al costat de la font de Amimone, prop del llac de Lerna.

Per matar-la, hauràs de tallar tots els seus caps. Però ves amb compte, perquè per cada cap que talles, dos ocuparan el seu lloc. La teua única oportunitat és cauteritzar cada monyó del coll, després de cada decapitació, amb una torxa ardent, i per tal d'aconseguir-ho hauràs de comptar amb l'ajuda del teu nebot Yolao. Després hauràs d'enterrar el seu únic cap immortal en el camí sagrat que discorre entre Lerna i Eleio.

Però guarda't del rei Euristeo, aquell qui et mana els treballs, ja que si coneix de l'ajuda del teu nebot, decidirà que aquest treball no compta com una de les deu tasques que tens assignades.

I si coneix dels meus consells, dels consells d'Atenea, ja no podràs tornar a disposar de la meva ajuda.

Sort, brau Heracles!"

Bé, tot aquest "rollo" ve al cas de la dimissió del ara ja ex-President Camps, de la decapitació d'un dels principals caps de la Hydra valenciana. Podrà l'Heracles valencià acabar amb aquesta hydra, sense l'ajuda de tots?

És difícil, però val la pena intentar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada