dimarts, 22 de març del 2011

Ja tens el teu Face?

L'aplicació de les noves tecnologies al món de la informació global, ens ha permés apreciar qüestions que abans hagueren estat impossibles de verificar. Un bon exemple resulten les xarxes socials.  La participació de qualsevol persona en elles ens permet observar molt clarament l'àmbit social de la gent que segueix, per exemple, les diverses tendències polítiques.

Observem per exemple la xarxa per excel·lència: Facebook.
Una gran quantitat de polítics, observant les possibilitats de les xarxes socials a l'hora de comunicar ràpidament el seu missatge --i de fer proselitisme, és clar--, han obert comptes en aquesta xarxa social. Així, podem observar com Zapatero, Rajoy, Artur Mas, Llamazares, Rubalcaba, Glez. Pons, Pepe Blanco o Soraya Saenz tenen la seua pàgina en Face. Així mateix,  a nivell de País, podem entrar als perfils i les pàgines de Barberà, Alarte, Morera, Mónica Oltra, Marga Sanz, però no podem accedir als perfils i el mur de Cotino o Blasco, supose que per por que algú discrepe al seu mur --una forma subtil de censura moderna--.
I l'imputat Paco Camps sense pàgina ni perfil. Molt significatiu, no creieu? Evidentment la transparència  i la possibilitat de opinar al seu mur, no entra dins de les seues prioritats...
I en Alcoi, podem accedir a les pàgines i perfils de Sedano, Francés, Rafa Carbonell, Paco Agulló, Pep Cortés...

Però anem al que anàvem. Observant els comentaris en les pàgines mencionades, podem fer-nos una idea de com són els votants dels diversos partits.
Així:
  • "un fuerte abrazo y arriba España y el PP"
  • "Un Ministro de ZP COMPARA A LOS VALENCIANOS CON BATASUNA" (Comentari de Glez. Pons)
  • "jauregui fue el etarra nº 1 de este pais pues apoyaba en su tiempo a ETA"
  • " YO ESTOY DE ACUERDO CON QUE SE VALLA (sic) (Zapatero), PERO DERECHO A LA CARCEL POR COMPLICE DEL CHIVATAZO A ETA Y COMPLICE DEL 11.M" (???)
  • "En Valencia puede haber algo que mejorar, posiblemente sí. En Andalucía y Castilla la Mancha, en cambio es todo, y mejor no hurguemos en pequeños pueblos donde los secuaces de Zapatittos roban con descaro y amedrentan a personas mayores"
  • "...ahora escribes en arameo" (a algú que escriu en català de temes valencians)
  • "Camps no ha mentido, no hay pruebas que demuestren que le regalaron los trajes, por tanto Pons tampoco miente.... No obstante, contra Griñan y Chavez SÍ hay pruebas" (???)
són comentaris típics dels seguidors del Partit Popular (i els discrepants que no escriuen coses semblants, són ràpidament censurats i eliminats, però no abans de donar temps als acòlits més fanàtics a que els insulten i menyspreen).

Tanmateix
  • "Viva la libertad!!!"
  • "con las devociones, también vienen las obligaciones"
  • "no digues "nosotras no tenemos más remedio" perquè allò que has d'intentar és canviar-ho"
  • "No me importa en absoluto la raza ni la religión de las personas, ni si son homoxesuales (sic) o heteros, para mí cuenta como sean como personas, tampoco el dinero"
  • "Ofrezcamos nuestras propuestas y que se discutan y por favor que no sólo se oiga una sola voz"
  • "Parle valencià senyor Alarte!!!!, l'únic que demane es que faça un ús equitatiu de les llengües, ja que la majoria de post estan en castellà deixant en un segon lloc el valencià la nostra pròpia llengua!!"
són comentaris significatius de la resta de partits de centre i d'esquerra.

Us recomane que feu el mateix experiment que he fet jo i comprovareu com les diferències --què resulten totalment increïbles-- salten a la vista. I eixes diferències em donen molt a pensar sobre els votants de dretes i la resta de votants. A vosaltres no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada