dijous, 5 de juliol del 2012

L'ORXA

L'Orxa és una població molt peculiar de la comarca del Comtat. És troba al peu de la Serra del Benicadell i al fons de la Vall de Perputxent, per la qual cosa ha patit un cert aïllament durant moltes dècades. De fet es troba en una mena de cul de sac: no està en cap ruta a cap de lloc, no és una població de pas cap a enlloc. Qui agafa la seua carretera és per tal d'anar específicament a l'Orxa, ja que acaba allí.

L'Orxa té, a hores d'ara, uns 750 habitants i estan regits per un ajuntament controlat pel PP. Tanmateix, a alguna gent li pot resultar curiós que, sent com és una població tan aïllada, tinga una quantitat d'habitants relativament alta. Això és així perquè s'ha donat, durant dècades, un fenomen endogàmic molt important. Però tots sabem que eixos fenomens endogàmics tenen contrapartides biològiques força importants, ja que les malalties d'origen genètic es magnifiquen d'una forma poc habitual. Malalties mentals i físiques i, fins i tot, socials i de comportament, arriben a unes xifres poc habituals.

Aquests dies, ens han informat que l'ajuntament del PP de l'Orxa ha prohibit la celebració de la Trobada d'Escoles Valencianes del 2013 a la població perquè no els va agradar la cançoneta de les darreres Trobades. Açò demostra l'efecte perniciós de l'endogàmia que abans havia esmentat, però malgrat tot, és patent que els afectats són molt fàcilment identificables ja que s'han reunit formant l'agrupació local del Partit Popular. Ara només cal iniciar algun tractament mèdic. Que tingueu sort.

26 comentaris:

  1. Hola Raimon,
    jo conec el poble i conec el batlle i et puc dir que a banda de ser un retrògrad, és un personatge de molt dubtosa moralitat, com molts dels seus superiors del PPCV, per altre costat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho sé... ben be que ho sé... però de la gent del poble depèn que gent com aquesta continue pensant-se que ser batlle és ser el senyoret de la contrada...
      Salut!

      Elimina
    2. La gent d'eixe poble tradicionalment ha votat esquerra; se'ls coneixia a la comarca com "la pequeña polonia" i als seus habitants com "polacos". El que ha passat és que el paio aquest ha fet una sèrie de maniobres fosques per fer-se amb el poder i perpetuar-se (com empadronar estrangers -anglesos que no resideixen durant tot l'any- i altra gent del poble que vivia fora i li era fidel). Res de nou a aquest país ple de batlles PPeros de la mateixa "calanya" que el susdit.

      Elimina
    3. Maniobres típiques del XIX... ja m'imagine aquest paio cantant pel poble allò de "yo zoy eppañó, eppañó, eppañó...".
      Salut!

      Elimina
  2. Per alguna rao en el País Valencià s'ha estés una espècie de malaltia mental que provoca que no puguen deisxar de votar al PP per molt mal que els faça. deixar de votar-los és l'últim que farien, no importa que ho perden tot, com més mal els fan més el volen i el voten. ës una malatia o trastorn mental que afecta a tot el País Valencià, com podem veure, no hi ha poble que no tinga el seu puto alcalde del PP. De moment crec que els que encara no hem estat afectat, l'únic que podem i devem fer, és eigrar, a una altrea comunitatr autonòma, com Catalunya per afinitat de lengua i cultura, la mateixa que els afectats no els importa perdre i que, fins-i-tot, més d'un vol que es perda, o bé emigrar a un altre estat, que tal com van les coses al conjunt de l'estat, crec que és la millor opció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tinc un amic, molt amic, que et diria que n'hi ha una altra opció, que és simplement fer fora, a galtades, de la nostra terra els malparits PePeros que ens governen. Al poc, la gent tornaria a ser normal, i és que quan el borratxo deixa de beure alcohol, el pet se li passa encara que li quede una bona ressaca...

      Elimina
  3. No tens ni idea del que es l'orxa,,,aquest article es una farsa i un tall de mentides,,,,tu ni amb tractament medic tindras prou.......

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja, clar que sí amic anònim... i dis-me, dins de l'agrupació local del PP de l'Orxa, quin càrrec tens?
      ;)

      Elimina
    2. Per cert, amic PePero, habitualment no solc contestar a Trolls d'eixe partit de corruPPtes i lladres, però m'has pillat de bon humor...
      ;)

      Elimina
  4. No se qui es aquest "Muntaner", però a banda de política, en el que es pot estar mes o menys d'acord, allò de l'endogamia, em demostra que no te ni la mes minima idea de que es l'Orxa. Qui cony es aquest "tio" per a parlar de malalties físiques i mentals donades per l'endogàmia, sense saber les families que hi han amb gent de molts altres pobles des de fa uns cuants anys?.....Qui collons es per a parlar sense coneixement?. Si, l'Ajuntament ha prohibit la cel.lebració de la trobada d'Escoles valencianes, però per què no diu la cuantitat de firmes que s'han arreplegat de ciutadans de l'Orxa demanant cel.lebrar-les?? Ostia, es que la demagògia barata d'aquest tipus em toca molt els collons!!! Ahhh, per cert, no soc votant del PP.

    Vicent Juan Bonet (El mena, per si no et queda clar)

    P.E.
    L'Orxa no està situada a peus del Benicadell, si no et sap mal, es la Safor la serra que empara el meu poble!!!!
    Ahh, i lo de "polacos" no ve per el color polític del poble, te altra explicació!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que comprens massa bé el concepte de "sarcasme". Si tu no ets membre del PP local, no entenc de què estàs parlant, a no ser que no hages llegit completament l'entrada, cosa que pot ser...
      D'altra banda --i ho dic sabent del què parle--, en un poble de 750 habitants, quan un alcalde --que no deixa de ser el fill de la tia Rosa-- fa una cacicada com està, la gent del poble l'agafa quan va a fer-se el "carajillo" al bar i l'indica subtilment que deixe de fer el pallasso i que no faça quedar el poble en ridícul --tal com ha fet el vostre batlle--. Açò, o bé no ha passat, o bé no heu aconseguit que deixara de fer el pallasso. I això fa que es parle del poble... i no massa bé. Salut i sort.

      Elimina
    2. I feu també una mica més de força per tal que la família de Fauli cobre el que li deu l'ajuntament...
      Salut.

      Elimina
  5. Molt, molt llest no soc, però el concepte de "sarcasme"....si, l'entenc!! I si, he llegit l'entrada completa. El que realment em molesta es que estàs emprant la part per el tot. Dones una imatge de l'Orxa que no es real; si, es cert que el senyor batlle (que no deixa de ser el que en la seua joventut va arrancar l'arbre de nadal de la plaça)ha fet alguna cacicada que altra (mes de les que molta gent es pensa). Però també es cert que l'han agafat (i no precisament al bar fent-se el "carajillo") i li han dit , sense cap subtilesa, que deixara de fer el ridícul!!! Però com, malauradament, cadascu es responsable dels seus actes....massa cas no ha fet!!!. Tan sols per açò, espere que al menys comprengues que no m'agrade la descripció que fas del meu poble i dels seus habitants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llavors teniu un greu problema amb aquest batlle i supose que sabeu ben bé el que heu de fer.
      I lamente que no hages entés que en cap moment he parlat mal de TOT el poble, sinó d'una part que, lamentablement, si no és massa significativa, el ben cert és que se "significa" massa.
      Salut.

      Elimina
  6. El que no em pareix bé, és que compares als malalts psiquics o físics amb els que formen l'agrupació local del PP a Lorxa, ells no s'ho mereixen.
    Per a entendre el que está passant deuries d'entendre abans, l'imposició de la PÒR que ha sabut instaurar aquest batle en el poble.
    Si no saps abans, com la gent té pòr de les conseqüencies que pot rebre per part del seu Batle, no podrás mai entendre perquè passen estes i altres coses a Lorxa.
    També ens ha prohibit aparcar dins del poble, i ningú aparca. Tot el món té por de que els puga passar. i no saben que tan sols lladra però no sap, ni pot mossegar.
    Amenassa i puteja als festers i tots li temen.
    Amenassa i puteja als músics i tots li temen.
    només queda que tinga "el derecho de pernada"
    L'unic que ens queda es que la gent a l'hora del vot no tinga pòr, ja que ahí no pot saber si li votes o no, i el facen fòra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Supose que quan parles d'aquells que no s'ho mereixen, et refereixes als malalts psíquics... això també és un bon sarcasme.
      En quant a la por, és la mare de la desesperança, però també de la ira; i la ira... bé, la ira és un problema per a tots.
      Salut i sort!

      Elimina
    2. En mi pueblo sacamos la basura todos los días. No veo porque vosotros en Lorcha teneis que esperaros cuatro años.

      Elimina
  7. A mi me parece vergonzoso, tanto el artículo como vuestros comentarios. No entiendo como nadie puede hablar así de un pueblo y menos de uno situado en un paraje junto al rio Serpis tan especial. Si he ido ha sido por motivos deportivos y he disfrutado de rutas y bares...pero que mande el PP o el que sea no merece esos comentarios nazis que haceis sobre los españoles. A mi me gustaría que la próxima vez que vaya viniera " el de les galtades ", a darme una y a ver que pasa. A lo mejor se lleva una patada en los cojones.
    En lo que respecta al artículo, un 0.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ???
      Sobre els espanyols??? Em sembla que has llegit un altre article o bé és que no l'has entés. I, per cert, per què penses que et mereixes cap galtada?

      Elimina
    2. Lo que li pasa a este tio és que identifica PP=España, PP=Español. I despues no volen que n'hi hagen nacionalistes!!!

      Elimina
  8. Por lo que veo, 1. No has estado mucho en el pueblo, para empezar. En segundo lugar, si han cambiado al PP, sea mejor o peor, fue por lo que hicieron los anteriores. Y luego, me explicas qué relación hay entre 'endogamia', como tú dices, e intención de voto? Porque no me queda claro. Y no entro en eso que hablas de la endogamia porque demuestra que igual es una 'enfermedad' que sufrís en casa, tú sabrás de donde te lo has sacado...porque enfermos, lo justo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sap mal contradir-te, però sí, estic molt pel poble. Per cert, què és això tan terrible que van fer els anteriors per a que la gent del poble, segons entenc que dius, diga "sou tan roïns que per castigar-vos anem a tirar-nos a eixe pou sense fons"?
      I una altra cosa, d'on t'has tret eixa parida de relacionar endogàmia i intenció de vot? Perquè al post ni siquiera ho insinua...

      Elimina
  9. Diuen que fer com fan no es pecat, i com que ells ja ho han fet, convide a tot aquell que no li agraden els dirigents com el de lorxa, a que per a les pròximes eleccions s'empadroneu ací, així, com més sigam, més força tindrem per a fer fora al nostre "estimat" alacalde.
    PD: Vicent, encara estic esperant

    ResponElimina
    Respostes
    1. No seria mala idea, però els vots amb seny crec que són necessaris en cada un dels pobles de la nostra terra...
      Salut!

      Elimina
  10. Muntaner com pots dir que estas molt per el poble despres de totes les barbaritats de l'article?? no t'auras enganyat i t'auras inventat un altre poble amb el nom de l'orxa???? J.ESTEVAN (VILLALONGA DE LA SAFOR) per si tambe vols parlar del meu poble,,,,,,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amic meu, trobe que has escrit aquest comentari tal com has llegit el post. Cal llegir espaiet i amb atenció, sense cap pressa, per tal d'entendre el que en qualsevol text posa. I cal no ser tan simpliste i conéixer el que vol dir sarcasme. Salut!

      Elimina