dilluns, 25 de juliol del 2011

Propaglítica

L'altre dia vaig haver d'anar a l'Hospital d'Alcoi per tal d'acompanyar un familiar i a l'entrada del recinte em vaig adonar d'un detall més que curiós.

A la tanca del recinte n'hi havia col·locat un immens cartell que no posava el que tots haguérem imaginat: "Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi. Conselleria de Sanitat" o alguna cosa semblant, un cartell informatiu què indicara que allò que tenies al davant era l'hospital d'Alcoi.
No. El que allí n'hi havia col·locat era un enorme cartell propagandístic dels èxits reals o imaginaris què ha realitzat el govern popular de la Generalitat. I a l'interior del recinte, sobre un pal gegantí per tal que es veja al menys des de tot el barri, un altre cartell propagandístic encara major. Realitats i somnis, tot barrejat, com qualsevol bon anunci publicitari de qualsevol producte que cal vendre a la major part possible de la població.

"...pero no te digo por dónde."
I és que sembla que al PP sempre li ha interessat més publicitar que informar, com ve demostrant des de fa ja massa anys. Vendre el seu producte --Partit Popular-- per tal de mantenir-se al poder mitjançant la publicitat de fets i de somnis, i, per descomptat, de culpabilitzar de pesta, fam, malalties i mort, a la resta del món. Pur apocalipsi.

Però tota aquesta publicitat costa molts diners. Caldria, per tant, preguntar-se si tots aquests milions d'euros invertits en propaganda i autobombo hagueren estat invertits en qüestions més productives i més raonables, no tendríem millors instal·lacions sanitàries, educatives... en compte d'un deute de 17.895 milions de euros, les pitjors ràtios sanitàries, la major taxa de fracàs escolar i 600.000 aturats... oh, bé, i un immens paisatge de cartells lloant l'acció del consell.

Perquè el PP ha aconseguit fer una barreja del tot inversemblant: ha pogut aconseguir ajuntar la propaganda --l'art de vendre neveres als inuits de Groenlàndia-- amb la política --què hauria de ser l'ofici de servir al poble, encara que a molts això no els entra al cap--.

Han inventat la Propaglítica.

I, és clar, tenint present tot açò i considerant que Rajoy sempre ha dit que el govern pepero valencià era un model de gestió, em fa pànic pensar què és el que ens espera de guanyar les properes eleccions generals!!!

1 comentari: