dimarts, 23 de novembre del 2010

Perspectives.

Els meteoròlegs parlen sovint de l'escassa memòria climàtica que té la gent. Però la falta de memòria de la societat actual no és cenyeix exclusivament al món de l'oratge. De fet resulta curiós comprovar que la gent assumeix de forma natural un fet puntual, com una foto de la realitat, quan amb un poc de perspectiva podrien tenir tota la pel·lícula que ha portat fins a eixe moment.

Posem un exemple. El pàrquing de la Rosaleda d'Alcoi.

El pàrquing de la Rosaleda va ser un projecte socialista què va dur a terme el PP de Miguel Peralta, el 2001, amb uns "subtils" canvis. En primer lloc, el projecte de l'obra va ser adjudicat, curiosament, al cunyat del propi Peralta (això, a ma casa es denomina nepotisme). L'obra com a tal, va ser adjudicada a una UTE que integraven SUBUS i Ortiz e Hijos (sí, el del cas Brugal, ja sabeu, corrupció, PP, Ripoll, Diputació...) i va representar la destrucció absoluta de l'antiga zona verda. Però eixa és una altra història.
Després de moltes vicissituds -amb ferits, fins i tot, pel mig-, el pàrquing s'inaugura amb un èxit més bé escàs.
Curiosament, l'Ajuntament d'Alcoi a partir d'eixe moment es dedica a regular la mobilitat a la ciutat i instaura la zona blava a tota la zona. El pàrquing continua sense omplir-se. Primera foto.

Una altra casualitat: l'Ajuntament instaura el carril bus i elimina els aparcaments de tot un costat de la via. El pàrquing comença a anar una mica. Segona foto.

Seguim amb les casualitats: la policia local comença, desprès de moooolts anys, a patrullar pels carrers del voltant del pàrquing per tal de sancionar tots els vehicles mal estacionats (encara que tan sols en aquests carrers). El pàrquing comença a resultar un negoci. Tercera foto.

I passa el temps. I arriba la sentència interposada per la destrucció de la zona verda. Qualsevol regidor amb una mica de seny, buscaria responsables d'eixa destrucció en la UTE i l'arquitecte autor del projecte (i per què no? en els regidors que ho van aprovar), però "Alcoi is different".
La UTE es veurà de totes formes perjudicada durant la realització de les obres d'adequació a la sentència al no poder explotar el pàrquing. I recordem que SUBUS és membre integrant de la UTE.
Setembre de 2010: l'ajuntament retira unilateralment la concessió de la línia universitària a l'empresa Masegosa i li l'adjudica de forma directa i irregular a SUBUS. Foto finish.

Uniu totes les fotos i tindreu la pel·lícula sencera.

Qüestió de perspectiva.


3 comentaris:

  1. Jo hi afegiria una coseta més. El PP sabia que estava fent-ho malament, que s'incomplia el PGOU d'Alcoi (ja li ho vam assenyalar en el seu moment). I, per suposat, van cometre un frau enorme quan, a requeriment dels jutges que van decidir sobre la paralització cautelar que sol·licitava La Carrasca, van mentir descaradament dient que la plaça es restauraria al seu estat inicial. Per a qui no ho sàpiga, la memòria de l'arquitecte (sí, el que aleshores era cunyat de Peralta) indicava explícitament que la nova configuració de la plaça seria eminentment "arquitectònica" (és a dir, adéu zona verda).

    ResponElimina
  2. I tot de forma premeditada i progressiva. Si açò no indica connivència i corrupció, que baixe Déu i que ho veja!!!

    ResponElimina
  3. Bé, pel que dieu no se'n van massa del patró que segueix el seu partit, no?
    Salut!

    ResponElimina