dilluns, 23 de juliol de 2007

El pobre i el vi

En un vagó del metro va entrar un indigent. Era tan paupèrrim el seu aspecte i tan desesperada la seua súplica que tota la gent del vagó es va esforçar en donar-li diners per que poguera menjar. Al eixir del vagó, l'indigent va anar ràpidament a gastar-s'ho tot en vi i es va emborratxar. Quan el vi se li va acabar, va tornar al vagó per tal de demanar més diners, però la gent, assabentada del que havia fet, li va donar l'esquena. Tot i així, l'ajuntament es va fer càrrec d'ell i el va portar a un alberg per donar-li de menjar.

El Partit Popular de les comunitats valenciana i murciana exigeix contínuament aigua per a les "nostres necessitats" però, al mateix temps, projecta nous camps de golf (a hores d'ara ja som la zona europea amb la major relació d'hectàrees dedicades al golf de tota Europa), permet l'obertura de nous regadius il·legals i la realització de centenars d'urbanitzacions de xalets (amb jardí i piscina, és clar) en zones on el subministrament d'aigua no està garantit. Malgrat tot, l'Estat està garantint-nos el subministrament de l'aigua de boca i dels regs agrícoles bàsics mitjançant microtransvasaments i desaladores.

Som com el pobre amb el tetrabric de vi a la mà. Al menys l'Estat ens dona de beure per que si per la Generalitat siguera...

Agua para todos... los campos de golf y las urbanizaciones que la puedan pagar a precio de vino.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada